• 600 g vepřových jater
• 4 plátky slaniny
• 2 lžíce rostlinného oleje
• sůl
• pepř
• cibule
• 1 lžička hladké mouky
Játra důkladně omyjeme studenou vodou, odstraníme všechny blány, nakrájíme na silnější plátky, mírně naklepeme a podle chuti opepříme.
Na pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách osmažíme plátky jater.
Slaninu nakrájíme na tenké plátky a okraje zhruba do půlky nařízneme.
Jednotlivé plátky pak stočíme do hřebínků, které také prudce opečeme.
Hotová játra i slaninu vyjmeme z pánve a uchováme v teple.
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a necháme zesklovatět ve zbylé šťávě.
Pak je vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, lehce osmahneme, zalijeme troškou vody, rozmícháme a chvíli povaříme.
Porce jater na talíři osolíme, ozdobíme kolečky osmahnuté cibule a opečenou slaninou a podáváme s různě upravenými brambory.