Kuchařské recepty pro každého

Pikantní srnčí játra

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g srnčích jater
150 g čerstvých hub
5 velkých rajčat
2 zelené papriky
8 stroužků česneku
mléko
4 lžíce oleje
8 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
3 kuličky jalovce
250 ml hovězího vývaru
1 lžička mouky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Srnčí játra naložíme do mléka a necháme v chladničce odležet (třeba i přes noc).
Potom játra omyjeme a nakrájíme na plátky.
Na pekáči nebo zapékací míse rozehřejeme olej a připravená játra do něj vložíme spolu s oloupaným a na plátky nakrájeným česnekem, orestujeme, přidáme na plátky nakrájené houby, nakrájená rajčata a papriky, koření a osolíme.
Až se šťáva z rajčat odpaří, podlijeme hovězím vývarem a dusíme doměkka.
Šťávu zaprášíme lžičkou mouky, necháme přejít varem a podle chuti dosolíme a opepříme.
Podáváme s bramborami na různý způsob.
Pikantní srnčí játra
Pikantní srnčí játra