• 600 g srnčích jater
• 150 g čerstvých hub
• 5 velkých rajčat
• 2 zelené papriky
• 8 stroužků česneku
• mléko
• 4 lžíce oleje
• 8 kuliček pepře
• 3 kuličky nového koření
• 3 kuličky jalovce
• 250 ml hovězího vývaru
• 1 lžička mouky
Srnčí játra naložíme do mléka a necháme v chladničce odležet (třeba i přes noc).
Potom játra omyjeme a nakrájíme na plátky.
Na pekáči nebo zapékací míse rozehřejeme olej a připravená játra do něj vložíme spolu s oloupaným a na plátky nakrájeným česnekem, orestujeme, přidáme na plátky nakrájené houby, nakrájená rajčata a papriky, koření a osolíme.
Až se šťáva z rajčat odpaří, podlijeme hovězím vývarem a dusíme doměkka.
Šťávu zaprášíme lžičkou mouky, necháme přejít varem a podle chuti dosolíme a opepříme.
Podáváme s bramborami na různý způsob.