• 750 g brambor
• máslo
• sůl
• pepř
• 2 cibule
• 1 sladkokyselá okurka
• 100 g anglické slaniny
• 1 polévková lžíce plnotučné hořčice
• 125 ml smetany
• 250 g mletého masa
• sekaná petrželka
Brambory nakrájíme na 1 cm velké kostičky.
Zahřejeme tuk při střední teplotě, dáme brambory, osolíme, opepříme.
Přikryté necháme změknout, občas obrátíme.
Oloupeme cibuli a nakrájíme, přidáme nakrájenou okurku, nakrájenou slaninu, smetanu a hořčici, rozmícháme.
Na druhé pánvi opečeme slaninu, přidáme mleté maso, necháme 5 minut zhnědnout a dvěma vidličkami pak roztrháme.
Přidáme cibuli a opékáme další 2 minuty.
Mleté maso, okurku a smetanu pak přimícháme k bramborám.
Dochutíme solí a pepřem a posypeme petrželkou.