• 500 g míchaného mletého masa
• 1 vejce
• strouhanka
• sůl
• pepř
• sladká paprika
• na omáčku: 2 velké cibule + 2 dcl černého piva + 1 sklenička bulharské zeleniny (Ljutenica) + 5 lžic kečupu
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, vejce a řádně promícháme.
Podle potřeby přidáme strouhanku.
Ze směsi tvoříme kuličky, které obalíme ve strouhance a opečeme na pánvi ve větším množství oleje.
Do pekáče dáme bulharskou zeleninu, pivo, kečup a cibule nakrájené na slabé plátky, vše dobře promícháme, podle potřeby dochutíme solí, vložíme masové kuličky (musí být v omáčce potopené), pekáč přikryjeme a pečeme v předehřáté troubě při 200ºC asi 30 až 45 minut (dokud omáčka nezhoustne).
Během pečení můžeme omáčku promíchat.
Podáváme s chlebem nebo vařenými bramborami.