• 1 králík
• 100g špeku
• 2 cibule
• 5 stroužků česneku
• sůl
• pepř
• tymián
• šťáva z jednoho většího citrónu
• 3 lžíce olivového oleje
• 5 lžic kečupu
• 3 polévkové lžíce plnotučné hořčice
• 3 polévkové lžíce obyčejného bílého jogurtu.
Králíka omyjeme, naporcujeme, prošpikujeme slaninou, potřeeme česnekem utřeným se solí, naskládáme do pekáče nebo misky, osolíme, opepříme, polijeme šťávou z citrónu a přidáme tymián.
Cibuli nakrájíme na kolečka, dáme ještě na králíka a přidáme olivový olej.
Vše důkladně promneme, přikryjeme fólií a dáme do chladna proležet (nejlépe do druhého dne).
Druhý den podlijeme vodou a přikryté pečeme do poloměka při 200°C asi 40 minut.
Pak odkryjeme, přidáme kečup a hořčici a odkryté pečeme ještě zhruba 20 minut.
Ke koncí přidáme bílý jogurt, promícháme a můžeme podávat například s houskovými nebo bramborovými knedlíky.