• 1 kapr
• mletý kmín
• směs koření (houbové koření + klobásové koření + koření na rožnění
• v poměru 1:1:1)
• 100 ml červeného vína
• 1 lžička medu
• 1 křen
• 100 g Nivy
• 50 ml kečupu
• olej
• 1 citrón
• sůl
Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, směsí koření, naskládáme na pekáč nebo zapékací mísu apod., na který dáme trochu oleje.
Porce kapra naskládáme těsně k sobě a pokapeme citrónem.
Podlijeme asi 1dl svařeného červeného vína s 1 malou lžičkou medu.
Necháme asi 1 hodinu uležet v chladnu.
Nastrouháme syrový křen a nivu.
Porce kapra pokapeme houbovým kečupem nebo ostrým kečupem, posypeme strouhaným křenem a nakonec posypeme strouhanou nivou.
Dáme do trouby a pečeme při teplotě 150 až 200°C asi 45 minut do červena.