• 2 kachní prsa
• 2 lžíce čínského koření pěti vůní v prášku
• 30 g másla
• 350 g rebarbory
• 4 lžíce červeného vinného octa
• 4 lžíce krupicového cukru
• 1 hvězdička badyánu
Kůži kachny nařízneme křížem krážem, do zářezů vetřeme koření, dáme na rozehřátou pánev kůží dolů a při střední teplotě opékáme 4–5 minut (dokud nezačne z kůže vytékat tuk).
Potom obrátíme a pečeme dalších 3–5 minut (podle toho, jak chceme mít maso propečené).
Pak odstavíme z plotny.
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme oloupanou a nakrájenou rebarboru a vaříme asi 1 minutu.
Potom přidáme ocet, cukr a badyán, přivedeme k mírnému varu a vaříme, dokud nebude rebarbora měkká.
Dochutíme dle libosti.
Kachní prsa nakrájíme na plátky a hned podáváme s rebarborovou omáčkou.