Kuchařské recepty pro každého

Pikantní hrášek s hovězím masem

Potřebujeme tyto suroviny:
2-3 vrchovaté lžíce hustého rajského protlaku
1-2 lžičky pasty z pálivých feferonek
olivový olej
2 cibule
hovězí maso
1-2 větší konzervy sterilovaného hrášku
2 sladké čerstvé papriky
2 mrkve
2 brambory
sůl
pálivá paprika
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
V papiňákovém hrnci rozpálíme olivový olej, na kterém zprudka osmahneme rajský protlak spolu s pastou z pálivých feferonek (prodává se normálně v každém větším supermarketu tam, kde jsou kečupy, hořčice, dresinky), cibulemi nakrájenými na čtvrtky a kostičkami hovězího masa.
Když je to vše osmahlé (cca 5 minut), zalijeme to vodou, aby maso bylo zcela ponořené a v papiňáku vaříme 15 minut.
Po uplynutí této doby necháme ujít páru, papiňák otevřeme a přidáme sterilovaný hrášek, na proužky nakrájené papriky, oloupané a přepůlené mrkve a brambory nakrájené na kousky.
Vaříme dalších asi 15 minut, až je pokrm hotový.
Můžeme ještě dosolit, případně dochutit pálivou paprikou.
Hrášku přidáme natolik, aby nám nepřebývala omáčka a pokrm byl hustší.
Pikantní hrášek s hovězím masem
Pikantní hrášek s hovězím masem