• 2-3 vrchovaté lžíce hustého rajského protlaku
• 1-2 lžičky pasty z pálivých feferonek
• olivový olej
• 2 cibule
• hovězí maso
• 1-2 větší konzervy sterilovaného hrášku
• 2 sladké čerstvé papriky
• 2 mrkve
• 2 brambory
• sůl
• pálivá paprika
V papiňákovém hrnci rozpálíme olivový olej, na kterém zprudka osmahneme rajský protlak spolu s pastou z pálivých feferonek (prodává se normálně v každém větším supermarketu tam, kde jsou kečupy, hořčice, dresinky), cibulemi nakrájenými na čtvrtky a kostičkami hovězího masa.
Když je to vše osmahlé (cca 5 minut), zalijeme to vodou, aby maso bylo zcela ponořené a v papiňáku vaříme 15 minut.
Po uplynutí této doby necháme ujít páru, papiňák otevřeme a přidáme sterilovaný hrášek, na proužky nakrájené papriky, oloupané a přepůlené mrkve a brambory nakrájené na kousky.
Vaříme dalších asi 15 minut, až je pokrm hotový.
Můžeme ještě dosolit, případně dochutit pálivou paprikou.
Hrášku přidáme natolik, aby nám nepřebývala omáčka a pokrm byl hustší.