• 400 g telecího kýty
• 40 g uzené slaniny bez kůže
• 40 g rýže
• 40 g cibule
• 1 vejce
• 60 g celeru
• 40 g petržele
• 60 g mrkve
• pepř
• nové koření
• bobkový list
• 40 g hladké mouky
• 2 dcl smetany
• 1 dcl mléka
• 60 g tuku
• 30 g másla
• citron
• sůl
• voda
• 1 dcl bílého vína.
Maso nakrájíme na řízky (plátky), lehce naklepeme, osolíme a naplníme nádivkou.
Náplň připravíme tak, že část kořenové zeleniny nakrájíme na nudličky, podusíme na uzené slanině, osolíme, opepříme a spojíme vejcem.
Přimícháme ne zcela dovařenou rýži.
Touto nádivkou naplněné řízky svineme, zpevníme párátkem a dusíme na zeleninovém základě doměkka.
Měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a povaříme.
Omáčku prolisujeme sítem (propasírujeme), přidáme mléko, provedeme varem, dochutíme citronem, octem, bílým vínem a před podáváním zjemníme smetanou a máslem.
Piešťanský závitek podáváme s rýží.