Kuchařské recepty pro každého

Petřínské buchty

Potřebujeme tyto suroviny:
125 g polohrubé mouky
125 g hladké mouky
125 ml mléka
50 g Hery
čtvrt kostky droždí
1 žloutek
špetka soli
na náplň: 1 tvaroh (250 g)
100 g nastrouhaných jablek
cukr
mletá skořice
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do mouky se špetkou soli uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít.
Pak smícháme se žloutkem, rozpuštěnou Herou a vlažným mlékem a vypracujeme nelepivé těsto.
Necháme asi 1 hodinu kynout.
Tvaroh smícháme s nastrouhaným jablkem a mletou skořicí a osladíme cukrem.
Vykynuté těsto nakrájíme na cca 11 kousků.
Naplníme směsí tvarohu a jablka, každou buchtu položíme zvlášť na pečicí papír na plech a necháme ještě cca 10 minut kynout.
Pak upečeme v mírně horké troubě dozlatova (15-20 minut).
Ještě teplé obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Petřínské buchty
Petřínské buchty