• 125 g polohrubé mouky
• 125 g hladké mouky
• 125 ml mléka
• 50 g Hery
• čtvrt kostky droždí
• 1 žloutek
• špetka soli
• na náplň: 1 tvaroh (250 g)
• 100 g nastrouhaných jablek
• cukr
• mletá skořice
Do mouky se špetkou soli uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít.
Pak smícháme se žloutkem, rozpuštěnou Herou a vlažným mlékem a vypracujeme nelepivé těsto.
Necháme asi 1 hodinu kynout.
Tvaroh smícháme s nastrouhaným jablkem a mletou skořicí a osladíme cukrem.
Vykynuté těsto nakrájíme na cca 11 kousků.
Naplníme směsí tvarohu a jablka, každou buchtu položíme zvlášť na pečicí papír na plech a necháme ještě cca 10 minut kynout.
Pak upečeme v mírně horké troubě dozlatova (15-20 minut).
Ještě teplé obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.