• 500 g mletého hovězího masa
• smíchaný pepř celý (červený
• zelený
• černý)
• 50 g másla
• sůl
• 5cl koňaku nebo brandy
• 1-2 lžičky dijónské hořčice (můžeme nahradit kremžskou)
• 2dl šlehačky
Z mletého masa zformujeme vyšší kulaté bifteky na navlhčeném prkénku.
Tupou stranou nože lehce naklepeme tak, aby vznikla mřížka.
Osolíme a opepříme čerstvě umletým hrubším pepřem, který do masa jemně zatlačíme.
Rozpálíme tuk a položíme na něj bifteky.
Pečeme cca 3-5 minuty po každé straně.
Bifteky upečeme a udržujeme na teple.
Do výpeku nalijeme koňak a šlehačku a necháme částečně vyvařit.
Omáčka tím zhoustne.
Ochutíme hořčicí (můžeme ale vynechat).
Pokud bychom chtěli mít bifteky ve slavnostnějším provedení, můžeme jim před upečením udělat pásek z anglické slaniny.