• 32 dkg italských těstovin penne
• 3 vajíčka
• 2 snítky majoránky
• 1 hrst čerstvé bazalky
• 1 malá lžička kaparů
• 10 dkg třešňových rajčátek
• 2 polévkové lžíce strouhaného sýra grana padano
• 2 polévkové lžíce piniových semínek
• 1 dcl olivového oleje
• sůl
• čerstvě mletý pepř
Vajíčka vložíme do studené vody, přivedeme k varu a vaříme 6 minut.
Potom vajíčka necháme vychladnout, oloupeme, dáme do mixeru, přidáme k nim omytou majoránku, bazalku, 4-5 polévkových lžic olivového oleje, špetku soli, pepř a strouhaný sýr a mixujeme tak dlouho, dokud nám nevznikne naprosto jednolitá homogenní omáčka.
Piniová semínka si na pánvi opražíme do zlatohněda.
Těstoviny uvaříme ve slané vřelé vodě do polotvrda.
Omáčku připravenou z vajíček a zeleného koření vlijeme na pánev, přidáme do ní okapané kapary a rajčata nakrájená na tenká kolečka.
Do toho přidáme přecezené těstoviny a v omáčce je ještě povaříme.
Podáváme posypané opraženými piniovými semínky a zbytkem strouhaného sýra.