Kuchařské recepty pro každého

Penne se zelenou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
32 dkg italských těstovin penne
3 vajíčka
2 snítky majoránky
1 hrst čerstvé bazalky
1 malá lžička kaparů
10 dkg třešňových rajčátek
2 polévkové lžíce strouhaného sýra grana padano
2 polévkové lžíce piniových semínek
1 dcl olivového oleje
sůl
čerstvě mletý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vajíčka vložíme do studené vody, přivedeme k varu a vaříme 6 minut.
Potom vajíčka necháme vychladnout, oloupeme, dáme do mixeru, přidáme k nim omytou majoránku, bazalku, 4-5 polévkových lžic olivového oleje, špetku soli, pepř a strouhaný sýr a mixujeme tak dlouho, dokud nám nevznikne naprosto jednolitá homogenní omáčka.
Piniová semínka si na pánvi opražíme do zlatohněda.
Těstoviny uvaříme ve slané vřelé vodě do polotvrda.
Omáčku připravenou z vajíček a zeleného koření vlijeme na pánev, přidáme do ní okapané kapary a rajčata nakrájená na tenká kolečka.
Do toho přidáme přecezené těstoviny a v omáčce je ještě povaříme.
Podáváme posypané opraženými piniovými semínky a zbytkem strouhaného sýra.
Penne se zelenou omáčkou
Penne se zelenou omáčkou