Kuchařské recepty pro každého

Pečený zajíc na cibuli

Potřebujeme tyto suroviny:
1 zajíc
100 g slaniny
tuk
4 velké cibule
grilovací koření
sůl
7 stroužků česneku
5 bobkových listů
5 kuliček nového koření
8 kuliček celého pepře
2 lžíce hladké mouky
300 ml vývaru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Zajíce důkladně očistíme, odblaníme a naporcujeme.
Jednotlivé porce potom osolíme a posypeme grilovacím kořením.
Slaninu nakrájíme na malé kostky a necháme ji mírně vyškvařit v troše tuku.
Potom přidáme dvě nakrájené cibule, na ně položíme porce zajíce a opečeme je ze všech stran.
Pak k masi přidáme česnek, bobkový list, nové koření a pepř.
Podlijeme asi 200 ml vody, přiklopíme a pečeme při 180°C asi 70 minut.
Během pečení přeléváme maso výpekem a podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem z kostky.
Měkké maso vytáhneme z pekáčku a uložíme do tepla.
Výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a krátce orestujeme.
Pak přilijeme vývar, přidáme zbylé na osminky nakrájené cibule a necháme povařit ještě 10 až 15 minut.
Pečený zajíc na cibuli
Pečený zajíc na cibuli