• 1 zajíc
• 100 g slaniny
• tuk
• 4 velké cibule
• grilovací koření
• sůl
• 7 stroužků česneku
• 5 bobkových listů
• 5 kuliček nového koření
• 8 kuliček celého pepře
• 2 lžíce hladké mouky
• 300 ml vývaru
Zajíce důkladně očistíme, odblaníme a naporcujeme.
Jednotlivé porce potom osolíme a posypeme grilovacím kořením.
Slaninu nakrájíme na malé kostky a necháme ji mírně vyškvařit v troše tuku.
Potom přidáme dvě nakrájené cibule, na ně položíme porce zajíce a opečeme je ze všech stran.
Pak k masi přidáme česnek, bobkový list, nové koření a pepř.
Podlijeme asi 200 ml vody, přiklopíme a pečeme při 180°C asi 70 minut.
Během pečení přeléváme maso výpekem a podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem z kostky.
Měkké maso vytáhneme z pekáčku a uložíme do tepla.
Výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a krátce orestujeme.
Pak přilijeme vývar, přidáme zbylé na osminky nakrájené cibule a necháme povařit ještě 10 až 15 minut.