• hovězí krk
• 2 cibule
• sádlo
• sůl
• hladká mouka
• vývar
Ve větším kastrolu na sádle maso opečeme ze všech stran, pak jej vyndáme, do sádla přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
Vložíme zpět vložíme již osolené maso, které chvilku obracíme a pečeme.
Asi po 5 minutách maso podlijeme, zmírníme teplotu a přikryté dusíme asi 30 minut.
Podle potřeby podléváme vývarem.
Pak sundáme maso z plotny dle potřeby opět podlijeme, vložíme i s pokličkou do předehřáté trouby a maso za občasného polévání vypečenou šťávou upečeme do měkka.
Po upečení maso vyjmeme, šťávu propasírujeme přes cedník, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a povaříme.
Pečený hovězí krk podáváme nejlépe s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.