• 600 g bůčku
• 500 g švestek
• 2 dcl černého piva
• 1 dcl rumu
• 3 lžíce rybízové marmelády
• 6 stroužků česneku
• citronová šťáva
• cukr
• sůl
• pepř
Bůček nakrájíme na kostky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, nalijeme rum, promícháme, mísu přikryjeme a necháme do druhého dne v chladu uležet.
Pak kostky rozložíme do pekáče, zalijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě při 170°C asi hodinu (občas promícháme).
Upečené maso odklopíme, přidáme k němu odpeckované a rozpůlené švestky a ještě dopečeme doměkka a dozlatova.
Vypečenou šťávu slijeme do kastrůlku, vmícháme marmeládu, dochutíme solí, cukrem a několika kapkami citronové šťávy (aby byla chuť vyvážená) a krátce povaříme.
Při podávání maso se švestkami přelijeme omáčkou.