Kuchařské recepty pro každého

Pečené kuře s křenovou šlehačkou

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kuře
sůl
40 g oleje
40 g másla
75 g cibule
25 g hladké mouky
2 dl bílého vína
200 g smetany
2 lžíce strouhaného křenu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kuře naporcujeme, osolíme a na horkém oleji s máslem po všech stranách zvolna opečeme.
Maso vyjmeme, do tuku vložíme nakrájenou cibuli, trochu orestujeme, vložíme zpět opečené kuře, zastříkneme vodou a dusíme doměkka za občasného přelévání šťávou.
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, mírně osmahneme, zalijeme vínem a smetanou, promícháme a provaříme.
Ke konci vaření přidáme čerstvě nastrouhaný křen, dochutíme a vložíme prohřát porce kuřete.
Pečené kuře s křenovou šlehačkou
Pečené kuře s křenovou šlehačkou