• 3 koroptve
• sůl
• 150 g slaniny
• špejle
• 40 g másla
• 40 g cibule
• 5 zrnek pepře
• 1/2 bobkového listu
• tymián
• vývar
Mladé koroptve oskubeme, nohy očistíme vařící vodou, osekáme drápky, zobáčky vyčistíme, opálíme chloupky, vykucháme je, vypereme a otřeme utěrkou.
Uvnitř i zvrchu koroptve osolíme, do každé dáme malý kousíček slaniny.
Na prsíčkách je prošpikujeme na tenké nudličky nakrájenou slaninou a špejlí připevníme hlavičku.
Na pekáči rozpustíme zbytek slaniny a máslo, přidáme na plátky nakrájenou cibuli, pepř, tymián a bobkový list.
Když je cibulka osmažená do žluta, položíme na ni koroptve, podlijeme je vývarem a pečeme za častého polévání šťávou asi tři čtvrtě hodiny do zlatova.