Kuchařské recepty pro každého

Pečené brambory se smetanou a žampióny

Potřebujeme tyto suroviny:
8 brambor
2 cibule
česnek
800 g žampionů
200 g zakysané smetany
sůl
4 větvičky čerstvého rozmarýnu
malý svazek pažitky
4 lžíce olivového oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Dobře omyté brambory podélně překrojíme a do každé uděláme nožem hlubší zářez.
Do zářezu vložíme kousek rozmarýnu, brambory dáme na plech s pečícím papírem, pokapeme olejem a upečeme v troubě dozlatova.
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky, očištěné žampióny překrojíme.
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky, přidáme pokrájené žampióny, dusíme 10 minut a necháme vychladnout.
Do vychladlých žampiónů přidáme zakysanou smetanu, nasekanou pažitku a ochutíme solí a pepřem.
Upečené brambory podáváme s takto připravenou žampiónovou "omáčkou".
Pečené brambory se smetanou a žampióny
Pečené brambory se smetanou a žampióny