Kuchařské recepty pro každého

Pečené brambory s omáčkou po francouzsku

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g menších nových brambor
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
na omáčku: 1 větší stroužek česneku + 70 ml rostlinné oleje + 2 lžíce dijonské hořčice + 2 lžíce jablečného octa + 2 lžíce petrželky najemno nasekané + 1 lžíci krystalového cukru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Omyté brambory překrojíme na půlky, vložíme do větší misky, přidáme olivový olej, sůl a pepř a důkladně promícháme.
Potom brambory přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut při teplotě 220°C.
Zatímco se brambory pečou v troubě, připravíme omáčku: prolisovaný česnek smícháme s octem, cukrem, hořčicí a olejem.
Hotové brambory přendáme do misky, smícháme s omáčkou, posypeme petrželkou a podáváme.
Pečené brambory s omáčkou po francouzsku
Pečené brambory s omáčkou po francouzsku