• 7 větších brambor
• 125 g másla
• 5 lžic strouhaného sýra (parmazán)
• 2 lžíce zakysané smetany
• 3 stroužky česneku
• 3 lžíce jemně nasekané petrželky
• sůl
• pepř
Brambory důkladně omyjeme, nakrájíme na silnější plátky a vaříme ve slané vodě doměkka.
Mezitím připravíme česneko-máslovou omáčku tak, že stroužky česneku protlačíme, smícháme s máslem, přidáme sýr, petrželku a smetanu a promícháme.
Směs dochutíme solí a pepřem.
Až jsou brambory měkké, scedíme je, uložíme na plech vyložený papírem na pečení a každý plátek potřeme připravenou omáčkou.
Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 10-15 minut při teplotě 220°C.