Kuchařské recepty pro každého

Pečené brambory s česnekem, máslem a bylinkami

Potřebujeme tyto suroviny:
7 větších brambor
125 g másla
5 lžic strouhaného sýra (parmazán)
2 lžíce zakysané smetany
3 stroužky česneku
3 lžíce jemně nasekané petrželky
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory důkladně omyjeme, nakrájíme na silnější plátky a vaříme ve slané vodě doměkka.
Mezitím připravíme česneko-máslovou omáčku tak, že stroužky česneku protlačíme, smícháme s máslem, přidáme sýr, petrželku a smetanu a promícháme.
Směs dochutíme solí a pepřem.
Až jsou brambory měkké, scedíme je, uložíme na plech vyložený papírem na pečení a každý plátek potřeme připravenou omáčkou.
Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 10-15 minut při teplotě 220°C.
Pečené brambory s česnekem, máslem a bylinkami
Pečené brambory s česnekem, máslem a bylinkami