Kuchařské recepty pro každého

Pečené baklažány

Potřebujeme tyto suroviny:
2 delší tenké baklažány
1 kg rajčat
1 velká cibule
1 stroužek česneku
1 lžička sušeného tymiánu
8 lžic olivového oleje
sůl
mletý černý pepř
špetka cukru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Baklažány umyjeme, osušíme, odřízneme stopky, dužinu nakrájíme na kostky a osmahneme na mírném ohni v polovině množství oleje.
Mezitím oloupeme rajčata a nakrájame na kostky.
Cibuli i česnek nakrájíme a zlehka osmahneme zvlášť na zbytku oleje, přidáme rajčata a tymián a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.
Potom na prudkém ohni povaříme až do zhoustnutí omáčky.
Přidáme opečené baklažány, dochutíme solí, pepřem a cukrem.
Podáváme s celozrnným chlebem nebo chlebovými plackami.
Pečené baklažány
Pečené baklažány