• 2 delší tenké baklažány
• 1 kg rajčat
• 1 velká cibule
• 1 stroužek česneku
• 1 lžička sušeného tymiánu
• 8 lžic olivového oleje
• sůl
• mletý černý pepř
• špetka cukru
Baklažány umyjeme, osušíme, odřízneme stopky, dužinu nakrájíme na kostky a osmahneme na mírném ohni v polovině množství oleje.
Mezitím oloupeme rajčata a nakrájame na kostky.
Cibuli i česnek nakrájíme a zlehka osmahneme zvlášť na zbytku oleje, přidáme rajčata a tymián a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.
Potom na prudkém ohni povaříme až do zhoustnutí omáčky.
Přidáme opečené baklažány, dochutíme solí, pepřem a cukrem.
Podáváme s celozrnným chlebem nebo chlebovými plackami.