• 150 g brambor
• 250 g vepřového ramínka
• 300 g vepřových jater
• 150 ml mléka
• sůl
• pepř
• špetka majoránky
• 4 vejce
• 120 g sádla
Brambory uvaříme ve slupce do měkka, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Vepřové ramínko opereme, vložíme do osolené vařící vody a uvaříme do měkka.
Vepřová játra vypereme v mléce a umeleme spolu s masem.
Umletou směs osolíme, okořeníme pepřem, majoránkou a pečlivě promícháme.
Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky.
Pekáč vymažeme sádlem, dno vyložíme brambory, osolíme, opepříme, rozetřeme část umletého masa, přidáme vejce, na ně brambory, maso a tak pokračujeme až je pekáč plný - na vrchu musí být brambory.
Na ně položíme sádlo a vše upečeme v troubě do růžova.