Kuchařské recepty pro každého

Pečená vepřová játra s brambory

Potřebujeme tyto suroviny:
150 g brambor
250 g vepřového ramínka
300 g vepřových jater
150 ml mléka
sůl
pepř
špetka majoránky
4 vejce
120 g sádla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory uvaříme ve slupce do měkka, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Vepřové ramínko opereme, vložíme do osolené vařící vody a uvaříme do měkka.
Vepřová játra vypereme v mléce a umeleme spolu s masem.
Umletou směs osolíme, okořeníme pepřem, majoránkou a pečlivě promícháme.
Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky.
Pekáč vymažeme sádlem, dno vyložíme brambory, osolíme, opepříme, rozetřeme část umletého masa, přidáme vejce, na ně brambory, maso a tak pokračujeme až je pekáč plný - na vrchu musí být brambory.
Na ně položíme sádlo a vše upečeme v troubě do růžova.
Pečená vepřová játra s brambory
Pečená vepřová játra s brambory