• jehněčí kýta
• 1 lžíce másla
• 70 g slaniny
• sůl
• hladká mouka na zaprášení
• na nádivku: 200 g vepřového + 200 g uzeného + 200 g telecího + 8 vajec + 40 g tuku + 8 rohlíků + petrželka + 2 lžíce sekaných kopřiv + sůl
Z jehněčí kýty připravíme plát, přeložíme a uděláme z něj kapsu.
Naplníme ji nádivkou a zašijeme.
Zbylou nádivku upečeme ve formě (srnčí hbřet).
Naplněné maso osolíme, položíme na rozehřáté máslo, opečeme ze všech stran, podlijeme a pečeme dočervena.
Při pečení maso přeléváme výpekem a podléváme podle potřeby.
Pak měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme, povaříme, přecedíme, podle potřeby dosolíme a nakonec přidáme vyškvařenou na kostky nakrájenou slaninu.