Kuchařské recepty pro každého

Pečená krkovička s rozmarýnem

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g vepřové krkovičky
4 stroužky česneku
kmín
majoránka
tymián
rozmarýn
sůl
100 g másla
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso vcelku osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, posypeme kmínem, majoránkou, rozmarýnem a tymiánem, vložíme do vymazaného pekáče, z obou stran prudce opečeme, potom podlijeme horkou vodou, na maso dáme kousky másla, pekáč přikryjeme a v předhřáté troubě pomalu pečeme.
Před koncem pečení maso odkryjeme, polijeme výpekem a upečeme dočervena.
Upečenou krkovičku nakrájíme na plátky a podáváme s opečenými brambory a dušeným červeným zelím.
Pečená krkovička s rozmarýnem
Pečená krkovička s rozmarýnem