• 1 mladá kachna (cca 2,5 kg)
• 400 g vypeckovaných višní
• šťáva z 1 pomeranče
• 1 lžíce sojové omáčky
• 1 lžíce strouhaného zázvoru
• 1 lžíce citronové omáčky
• 1 lžíce kukuřičné mouky
• sůl
• koření
Vykuchanou a oškubanou kachnu omyjeme, osušíme, kůži na pár místech propícháme, osolíme zvenku i zevnitř, natřeme oblíbeným kořením a necháme hodinu odležet.
Pak pečeme v troubě přibližně sto minut a během pečení kachnu poléváme vypékající se šťávou.
Višňovou omáčku připravíme následovně: štávu, citronovou omáčku, sojovou omáčku, zázvor a višně promícháme, přivedeme k varu a vaříme asi pět minut.
Podle potřeby dolijeme trochu vody.
Pak omáčku okořeníme podle chuti a mírně zahustíme kukuřičnou moukou.
Pečenou kachnu vyndáme z trouby, necháme deset minut odpočinout, naporcujeme a podáváme s višňovou omáčkou.