• 80 dkg žebírek
• 20 dkg růžičkové kapusty
• 20 dkg fazolových lusků
• 7 dkg anglické slaniny
• 2 lžíce olivového oleje
• 2 stružky česneku
• 1 dcl červeného suchého vína
• 1 lžička másla
• 1 lžička škrobu
• sůl
• pepř
• rozmarýn
Celá žebírka osolíme a opepříme, pokapeme olejem a promícháme s čerstvým rozmarýnem a utřeným česnekem.
Po jedné hodině žebírka velmi prudce a krátce opečeme.
Dáme péci do trouby na co nejmenší výkon asi patnáct minut.
Maso by mělo zůstat pěkně růžové, ale ne syrové.
Růžičkovou kapustu spaříme a fazolky obalíme do slaniny.
Klidně je můžeme přidat k masu na patnáct minut.
Vše vyjmeme a do výpeku přidáme trochu škrobu rozmíchaného v červeném víně.
Provaříme, zredukujeme na správnou hustotu a omáčku dochutíme.
Maso nakrájíme na porce a podáváme s vařeným nebo šťouchaným bramborem.
Kapustu lehce přelijeme osoleným máslem.