• Jehněčí plec s kostí (celá přední noha)
• slanina
• 1 cibule
• 5 stroužků česneku
• sůl
• pepř
• koření na zvěřinu
• mletá skořice
• citrón
• olej
• 2 malé lžičky hladké mouky
Maso důkladně odblaníme a očistíme od tuku.
Klínky ze slaniny maso prošpikujeme, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kořením na zvěřinu, dáme do pekáče, pokapeme citrónem a necháme v chladu uležet nejlépe do druhého dne.
Před pečením opatrně posypeme mletou skořicí.
V pekáči rozehřejeme trošku oleje nebo sádla a maso na něm orestujeme, aby se zatáhlo.
K masu přidáme nakrájenou cibuli, trošku podlijeme a přikryté pečeme.
Maso během pečení obrátíme a podle potřeby podlijeme.
Po hodině odkryjeme a pečeme.
Ke konci pečení přilijeme mouku rozmíchanou ve vodě a pečeme ještě nejméně 10 minut.
Podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem.