• 1 divoká kachna
• 100 g slaniny
• 60 g másla
• 50 g cibule
• menší petržel
• menší mrkev
• sůl
• 4 kuličky pepře
• 1 jalovec
• 2 cm citronové kůry
• 1 menší bobkový list
• tymián
• 10 g mouky
• 150 ml zakysané smetany
• vývar
Divokou kachnu oškubeme, vykucháme, omyjeme, osolíme, sešpejlíme a protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou.
V pekáči na rozpáleném zbytku na kostičky nakrájené slaniny a másle osmažíme do růžova na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, osmažené zalijeme vývarem, přidáme pepř, jalovec, citronovou kůru, bobkový list a tymián.
Pak do pekáče prsíčky dolu položíme divokou kachnu, přikryjeme poklicí a dusíme.
Pak ji bez pokličky dopečeme do červena.
Upečenou kachnu vyndáme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, podusíme, zalijeme vývarem a smetanou a povaříme.
Před podáváním ještě omáčku přecedíme.