Kuchařské recepty pro každého

Pečená beraní žebra

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g beraních žeber
sůl
bobkový list
6 až 8 stroužků česneku
na marinádu: olej + sušený česnek + mletý kmín + mletý černý pepř + sušený rozmarýn
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Umytá a osušená žebra osolíme, potřeme marinádou připravenou z oleje, sušeného česneku, mletého kmínu, pepře a sušeného rozmarýnu a necháme odstát 1 až 2 hodiny na chladném místě.
Potom žebra přendáme do zapékací mísy, přidáme bobkový list, celé stroužky česneku, podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě při mírné teplotě.
Před dopečením alobal odstraníme, maso potřeme zbylou marinádou a dopečeme.
Podáváme s opečenými brambory a nakládaným česnekem.
Pečená beraní žebra
Pečená beraní žebra