• 750 ml vanilkové zmrzliny
• 750 ml zmrzliny stracciatella
• 1 piškotový korpus
• 4 bílky
• 200 g cukru krupice
Obě zmrzliny necháme 5-7 minut povolit při pokojové teplotě.
Mísu o průměru asi 20 cm a objemu 1,5-2 litry vyložíme potravinářskou fólií, lžící přendáme do mísy nejdříve vanilkovou zmrzlinu, pak stracciatellovou, zakryjeme alobalem a necháme přes noc zmrazit.
Piškotový korpus, pokud je vysoký, seřízneme na dvě poloviny.
Jeden plát korpusu ořízneme na velikost mísy plus centimetr nevíc.
Z bílků ušleháme pevný sníh, ke konci šlehání přidáme cukr.
Na piškotový plát přendáme zmrzlinu, stáhneme fólii a pokryjeme ji sněhem tak, aby pokrýval celý kopec zmrzliny.
Ozdobné špičky uděláme pomocí párátek, narýhujeme cukrářskou stěrkou nebo zubatým nožem.
Pečeme v troubě předehřáté na 220°C na plechu na zapékacím talíři asi 3 minuty, dokud nezačnou špičky hnědnout.
Hotové ihned podáváme.