Kuchařské recepty pro každého

Pastýřský perkelt

Potřebujeme tyto suroviny:
1,5 kg vepřové kýty
sladká smetana
menší hlávka zelí
vegeta
masox
olej
mletá červená paprika
pepř
kmín
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z masa odstraníme tlustší části a libové maso nakrájíme na kostky.
Zelí nakrájíme na tenké proužky.
Do hrnce dáme olej, na něm orestujeme červenou papriku a maso, až maso zesvětlá, podlijeme vodou, osolíme, okořeníme vegetou, přidáme kostku hovězího bujónu, pepř, drcený kmín a vaříme, dokud maso nezměkne.
Potom přidáme zelí a vaříme, dokud i zelí není měkké.
Nakonec přidáme sladkou smetanu.
Podáváme s čerstvým chlebem nebo s knedlíky.
Pastýřský perkelt
Pastýřský perkelt