• 800 g mletého jehněčího masa
• 6 brambor
• 1 cibule
• 1 stroužek česneku
• 2 mrkve
• 2 rajčata
• 1 malá plechovka hrášku
• olej
• mléko
• 100 g tvrdého sýra
• máslo
• sůl
• mletá červená paprika
• pepř
• sušený rozmarýn
• sušené oregano
• sušený tymián
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky.
Potom přidáme maso a mícháme, dokud se nezatáhne.
Posypeme mletou paprikou, osmahneme, přidáme nakrájenou mrkev a oloupaná a nakrájená rajčata, osolíme a přikryté dusíme.
Později přidáme hrášek, bylinky a koření a dusíme doměkka.
Brambory očistíme, nakrájíme a uvaříme.
Pak slijeme vodu, přidáme horké mléko podle potřeby a kousek másla a vymícháme hladkou kaši.
Do zapékací mísy navrstvíme maso, na to rovnoměrně rozetřeme bramborovou kaši, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v troubě asi 30 minut.