Kuchařské recepty pro každého

Pastýřský koláč hovězí

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g mletého hovězího masa
6 brambor
1 cibule
1 stroužek česneku
2 mrkve
2 rajčata
1 malá plechovka hrášku
olej
mléko
100 g tvrdého sýra
máslo
sůl
mletá červená paprika
pepř
sušený rozmarýn
sušené oregano
sušený tymián
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky.
Potom přidáme maso a mícháme, dokud se nezatáhne.
Posypeme mletou paprikou, osmahneme, přidáme nakrájenou mrkev a oloupaná a nakrájená rajčata, osolíme a přikryté dusíme.
Později přidáme hrášek, bylinky a koření a dusíme doměkka.
Brambory očistíme, nakrájíme a uvaříme.
Pak slijeme vodu, přidáme horké mléko podle potřeby a kousek másla a vymícháme hladkou kaši.
Do zapékací mísy navrstvíme maso, na to rovnoměrně rozetřeme bramborovou kaši, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v troubě asi 30 minut.
Pastýřský koláč hovězí
Pastýřský koláč hovězí