Kuchařské recepty pro každého

Pastýřská roštěná

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g hovězí roštěnky
100 g uzené klobásy
150 g uzeného sýra
2 lžíce kečupu
2 cibule
20 g hladké mouky
50 g sádla
masový vývar
sůl
pepř
nadrobno nasekaná zelená petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na řízky, jemně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a osmahneme v rozpáleném sádle.
Potom přidáme nakrájenou cibuli a oloupanou klobásu nakrájenou na kolečka, opražíme, podlijeme masovým vývarem a dusíme doměkka.
Až bude maso měkké, přendáme do ohnívzdorné misky, posypeme nastrouhaným sýrem, pokapeme kečupem a zapečeme v předehřáté troubě.
Zapečené roštěnky nakonec posypeme zelenou petrželkou a podávame s opečenými brambory nebo hranolky.
Pastýřská roštěná
Pastýřská roštěná