• 400 g hovězí roštěnky
• 100 g uzené klobásy
• 150 g uzeného sýra
• 2 lžíce kečupu
• 2 cibule
• 20 g hladké mouky
• 50 g sádla
• masový vývar
• sůl
• pepř
• nadrobno nasekaná zelená petrželka
Maso nakrájíme na řízky, jemně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a osmahneme v rozpáleném sádle.
Potom přidáme nakrájenou cibuli a oloupanou klobásu nakrájenou na kolečka, opražíme, podlijeme masovým vývarem a dusíme doměkka.
Až bude maso měkké, přendáme do ohnívzdorné misky, posypeme nastrouhaným sýrem, pokapeme kečupem a zapečeme v předehřáté troubě.
Zapečené roštěnky nakonec posypeme zelenou petrželkou a podávame s opečenými brambory nebo hranolky.