• 300 g masa z divočáka
• 300 g vepřového bůčku
• 150 g slaniny
• 50 g vepřového sádla
• 50 g cibule
• 50 g sterilovaných žampiónů
• 5 cl koňaku
• 1 žloutek
• citrónová kůra
• sůl
• paštikové koření
Bůček vykostíme, odřízneme kůži, nakrájíme na kostky, osolíme a necháme v ledničce odležet 24 hodin.
Vařené nebo pečené maso z divočáka bez šlach a kostí a odleželý bůčik dvakrát umeleme, přidáme citrónovou kůru, koření a žloutek a rozmixujeme.
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme k masu a znovu rozmixujeme.
Pak vmícháme koňak a slaninu nakrájenou na kostky.
Paštiku dáme do formy vyložené alobalem, do středu naklademe sterilované žampióny, přikryjeme a ve vodní lázni pomalu dusíme (90 minut).
Pak paštiku mírně zatížíme, přebytečný tuk slijeme a necháme vychladnout do druhého dne.
Pak paštiku vyklopíme z formy a nakrájíme na tenké plátky.