• 800 g nízkotučného tvarohu
• 400 g másla
• 400 ml smetany ke šlehání
• 400 g cukru
• 3 žloutky
• 2 lžičky citronové kůry
• půl sáčku vanilkového cukru
• 100 g kandovaného ovoce
Čerstvý tvaroh rozetrěme s cukrem a máslem.
Druhou část cukru utřeme se žloutky, přidáme k tvarohu a důkladně promícháme.
Pak přidáme citrónovou kůru a vanilkový cukr.
Smetanu ušleháme a zamícháme do tvarohové směsi.
Pak přisypeme kandované ovoce.
Dortovou formu vyložíme čistým plátnem, napěchujeme do ní tvarohovou směs, rohy plátna přehneme, paschu zatížime, aby se dobře slisovala, a uložíme ji na 2-3 dny na chladné místo (nejlépe do lednice).
Před podáváním ji ozdobíme kandovaným ovocem nebo slabou vrstvou barevné želatiny.