Kuchařské recepty pro každého

Parmské kotlety

Potřebujeme tyto suroviny:
4 telecí kotlety
strouhaná houska
2 vejce
100 g parmezánu
0,25 l mléka
150 g másla
25 g hladké mouky
2 žloutky
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Telecí kotlety pečlivě odblaníme a naklepeme.
Osolíme je a obalíme ve vejcích a ve strouhané housce.
Na pánvi se 100 g másla je usmažíme do zlatova.
Vložíme je do ohnivzdorné misky vymazané máslem, poklademe tenkými šupinami parmezánu a v horké troubě dobře prohřejeme.
Potom je přelijeme bešamelem připraveným z 30 g másla, 25 g mouky, čtvrt litru mléka, dvou žloutků, soli a jemně nastrouhaného parmezánu.
Ještě krátce zapečeme, než začne bešamel hnědnout.
Parmské kotlety
Parmské kotlety