• 100 g marcipánu
• 50 g moučkového cukru
• kůra a šťáva z jednoho citrónu
• 1 vejce
• 100 g změklého másla
• 100 g hladké mouky
• 80 g jemného kukuřičného škrobu
• 1 lžička prášku do pečiva
• na náplň: 3 lžíce ovocného džemu + 1 lžíce rumu
Marcipán, cukr, kůru, citrónovou šťávu, vejce a máslo rozmixujeme dohladka.
Přidáme mouku smíchanou se škrobem a kypřicím práškem a řádně promícháme.
Těstem naplníme cukrářský sáček se zdobící trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení tvoříme srdíčka.
Upečeme v předehřáté troubě při 180°C (asi 10 minut) a necháme vychladnout.
Náplň připravíme tak, že džem s rumem vymícháme dohladka.
Tímto džemem slepujeme dvě srdíčka k sobě a povrch lehce poprášíme moučkovým cukrem.