Kuchařské recepty pro každého

Pařížská cibulová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g cibule
20 g slunečnicového oleje
1,25 l vývaru z kostí nebo masa
sůl
pepř
muškátový oříšek
4 plátky sendviče
50 g nastrouhaného tvrdého sýra
voda
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nakrájíme na kolečka a na panvi s rozehřátým olejem zpěníme do žlutohněda, zalijeme vývarem a vaříme při mírné teplotě 30 minut.
Pak osolíme, okořeníme pepřem a muškátovým oříškem.
Plátky sendviče opečeme z obou stran a posypeme nastrouhaným sýrem.
Při podávání dáme porci polévky do hrnku, na každou porci polévky položíme opečený sendvič se sýrem, vložíme do trouby a počkáme, než se sýr roztaví.
Pařížská cibulová polévka
Pařížská cibulová polévka