• 8-12 paprik
• 400 g mletého masa
• 200 g rýže
• 1 vejce
• olej
• 1 cibule
• 60 g hladké mouky
• 80 g rajčatového protlaku
• sůl
• pepř
• cukr
• bobkový list
• nové koření
Polovinu nadrobno nakrájené cibule zpěníme na oleji, přidáme propláchnutou a 3x spařenou rýži, osmahneme, zalijeme 3 dcl vody, osolíme a dusíme téměř doměkka.
Rýži necháme trochu vychladnout, pak ji promícháme s mletým masem, vejcem a pepřem, naplníme do očištěných, semen zbavených paprik a dusíme v rajské omáčce kterou často mícháme.
Rajskou omáčku připravíme tak, že na oleji zpěníme zbytek nakrájené cibule, zasypeme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, dobře rozšleháme, přidáme koření a vaříme asi čtvrt hodiny.
Omáčku procedíme, vmícháme rajčatový protlak a nepatrně osladíme.