• 250 ml smetany
• 50 ml mléka
• 50 g cukru krupice
• na polevu: cukr krupice + šťáva z granátových jablek
Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme mléko, cukr, zamícháme a přivedeme k varu.
Jakmile přivedeme smetanu k varu, sundáme z ohně a přidáme několik plátků želatiny (které jsme před tím namočili do vody a vyždímali) a vyšleháme.
Jakmile se želatina rozpustí, nalijeme směs do formiček a necháme v chladu ztuhnout.
Polevu z granátových jablek připravíme tak, že do pánve dáme trochu cukru krupice, přilijeme šťávu z granátových jablek, přivedeme k varu a svaříme do konzistence lepkavého sirupu.
Pak směs nalijeme do džbánku a necháme vychladnout.
Ztuhlou panna cotu vyklopíme z formičky na talířek, přelijeme vychladlou polevou a ozdobíme čokoládovými hoblinami.