• 600 g filet z pangasia
• 1 plechovka sterilovaných žampionových plátků
• 250 ml smetany na vaření
• 1 lžíce hořčice
• 1 lžíce hladké mouky
• olej
• sůl
• koření na ryby
• mletý pepř
• citronová šťáva
Filety z obou stran osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 60 minut odležet.
Žampiony scedíme.
Na pánvi rozpálíme malé množství oleje, filety posypeme kořením na ryby a z obou stran na pánvi opečeme dozlatova.
Pak přendáme na talíř a uchováme v teple.
Do výpeku na pánvi nasypeme žampiony, krátce osmahneme, zaprášíme moukou, dobře rozmícháme a chvíli společně restujeme.
Pak zalijeme půllitrem vody, rozmícháme a chvíli povaříme (je-li omáčka moc hustá, zředíme vodou).
Pak přilijeme smetanu, přidáme hořčici, osolíme, opepříme, promícháme a zase povaříme.
Nakonec podle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.