Kuchařské recepty pro každého

Pangasius v žampionech

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g filet z pangasia
1 plechovka sterilovaných žampionových plátků
250 ml smetany na vaření
1 lžíce hořčice
1 lžíce hladké mouky
olej
sůl
koření na ryby
mletý pepř
citronová šťáva
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Filety z obou stran osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 60 minut odležet.
Žampiony scedíme.
Na pánvi rozpálíme malé množství oleje, filety posypeme kořením na ryby a z obou stran na pánvi opečeme dozlatova.
Pak přendáme na talíř a uchováme v teple.
Do výpeku na pánvi nasypeme žampiony, krátce osmahneme, zaprášíme moukou, dobře rozmícháme a chvíli společně restujeme.
Pak zalijeme půllitrem vody, rozmícháme a chvíli povaříme (je-li omáčka moc hustá, zředíme vodou).
Pak přilijeme smetanu, přidáme hořčici, osolíme, opepříme, promícháme a zase povaříme.
Nakonec podle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou. Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Pangasius v žampionech
Pangasius v žampionech