• 0,5 kg pangasia
• 6 středních brambor
• 2 mrkve
• půlka většího pórku
•
2 kysané smetany
• pažitka
• kopr
• 20 dkg tvrdého sýra
• koření na ryby
• kmín
• sůl
• pepř
• máslo
Pekáč vymažeme máslem, naskládáme na kolečka nakrájené brambory, osolíme a okmínujeme.
Na pánvi na másle opražíme nastrouhanou mrkev s pórkem a pak naložíme na brambory.
Pangasius posypeme kořením na ryby, kmínem a položíme na směs mrkve s pórkem do pekáče a dáme zapéct na 15 minut při 200°C.
Po 15 minutách navršíme na rybu omáčku (tu připravíme ze 2 kysaných smetan, kopru a pažitky, trocha soli a pepře - smícháme) a zasypeme sýrem.
Pečeme asi 40 minut.