Kuchařské recepty pro každého

Pangasius

Potřebujeme tyto suroviny:
0,5 kg pangasia
6 středních brambor
2 mrkve
půlka většího pórku
2 kysané smetany
pažitka
kopr
20 dkg tvrdého sýra
koření na ryby
kmín
sůl
pepř
máslo
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Pekáč vymažeme máslem, naskládáme na kolečka nakrájené brambory, osolíme a okmínujeme.
Na pánvi na másle opražíme nastrouhanou mrkev s pórkem a pak naložíme na brambory.
Pangasius posypeme kořením na ryby, kmínem a položíme na směs mrkve s pórkem do pekáče a dáme zapéct na 15 minut při 200°C.
Po 15 minutách navršíme na rybu omáčku (tu připravíme ze 2 kysaných smetan, kopru a pažitky, trocha soli a pepře - smícháme) a zasypeme sýrem.
Pečeme asi 40 minut.
Pangasius
Pangasius