Kuchařské recepty pro každého

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Potřebujeme tyto suroviny:
700 g vepřové panenky
olej
sůl
pepř
na krustu: 2 vejce + 6 lžíc strouhaného Eidamu + 4 stroužky česneku + 2 lžíce oleje + 3 lžíce strouhanky + sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Panenku očistíme, nasolíme (trošku více než jsme zvyklí), opepříme a ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji.
Maso vyndáme a do výpeku přidáme 3 až 4 lžíce vody, necháme přejít varem a vlijeme do pekáče, na kterém budeme panenku krustě zapékat.
Z ingrediencí na krustu vypracujeme tvárné těstíčko.
Tím pak pokryjeme celé maso, dáme do pekáče a v předehřáté troubě zapečeme 25 až 30 minut.
Podle potřeby během pečení malinko podlijeme.
Hotové nakrájíme na slabší plátky a podáváme s různě upravenými brambory.
Panenka v česnekovo-sýrové krustě
Panenka v česnekovo-sýrové krustě