• 600 g vepřové panenky
• 1 pórek
• 200 ml smetany ke šlehání
• 100 ml vývaru
• 50 ml bílého vína
• 70 g nivy
• 3 lžíce másla
• olej
• 1 lžíce hladké mouky
• pepř
• sůl
Maso podélně nakrájíme na dlouhé proužky, osolíme, opepříme, potřeme rozpuštěným máslem a necháme asi hodinu odležet v ledničce.
Pórek rozdělíme na jednotlivé listy a na 2 minuty ho vložíme do osolené vroucí vody.
Necháme dobře okapat a vychladnout.
Proužky masa a pórku (vždy 2 proužky panenky a 1 silnější proužek pórku) spleteme do čtyř copánků (na 4 porce) a oba konce pevně spíchneme párátkem.
Na pánvi s rozpáleným olejem dobře opečeme copy ze všech stran, vyjmeme a udržujeme v teple (zabalené v alobalu).
Výpek zaprášíme moukou, povolíme vývarem a vínem, provaříme a přidáme nastrouhanou nivu.
Když se sýr rozpustí, sejmeme pánev z plotýnky, zalijeme smetanou, promícháme, opepříme a dosolíme.
Dozlatova opečené copy podáváme částečně přelité omáčkou