Kuchařské recepty pro každého

Pálivé maso s rýží

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g vepřového masa
4 vejce
200 g rýže
malé mořské raky z konzervy
2 rajčata
4 sušené chilli papričky
1 cibule
1 stroužek česneku
50 ml oleje
sůl
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Rýži udusíme a necháme vychladnout.
Maso nakrájíme na tenké plátky.
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji osmahneme spolu dozlatova.
Přidáme plátky masa, prudce osmahneme, přisypeme malé mořské raky z konzervy, promícháme a vše spolu krátce osmahneme.
Potom přidáme hotovou rýži, oloupaná a nakrájená rajčata, trochu chilli papriček a podle chuti osolíme.
Nakonec přilejeme rozšlehaná vejce a podusíme, ale už nemícháme.
Při podávání ozdobíme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Pálivé maso s rýží
Pálivé maso s rýží