Kuchařské recepty pro každého

Paella s kuřecím masem a mušlemi

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g mražených slávek
250 g mražených krevet
půlka kuřete (asi 700 g)
250 g filé
2 cibule
3 stroužky česneku
2 červené papriky
4 lžíce oleje
sůl
pepř
300 g rýže
750 ml masového vývaru
špetka šafránu
1 lžička mleté papriky
1 bobkový list
nasekaná petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Slávky a krevety rozmrazíme.
Kuře rozporcujeme, omyjeme a osušíme.
Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo.
Z paprik vykrojíme vnitřky, omyjeme je a nakrájíme na čtvrtky.
Filé nakrájíme na kostky.
Na rozehřátém oleji opékáme kuře ze všech stran asi 10 minut.
Pak osolíme, opepříme, přidáme cibuli, česnek a papriky, osmahneme, vmícháme slávky, krevety a filé a rychle opečeme.
Přisypeme propláchnutou rýži, okořeníme šafránem, mletou paprikou a bobkovým listem, osmahneme, podlijeme masovým vývarem a přikryté dusíme na mírném ohni asi 20 minut.
Pak vyjmeme bobkový list a hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.
Paella s kuřecím masem a mušlemi
Paella s kuřecím masem a mušlemi