• 250 g mražených slávek
• 250 g mražených krevet
• půlka kuřete (asi 700 g)
• 250 g filé
• 2 cibule
• 3 stroužky česneku
• 2 červené papriky
• 4 lžíce oleje
• sůl
• pepř
• 300 g rýže
• 750 ml masového vývaru
• špetka šafránu
• 1 lžička mleté papriky
• 1 bobkový list
• nasekaná petrželka
Slávky a krevety rozmrazíme.
Kuře rozporcujeme, omyjeme a osušíme.
Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo.
Z paprik vykrojíme vnitřky, omyjeme je a nakrájíme na čtvrtky.
Filé nakrájíme na kostky.
Na rozehřátém oleji opékáme kuře ze všech stran asi 10 minut.
Pak osolíme, opepříme, přidáme cibuli, česnek a papriky, osmahneme, vmícháme slávky, krevety a filé a rychle opečeme.
Přisypeme propláchnutou rýži, okořeníme šafránem, mletou paprikou a bobkovým listem, osmahneme, podlijeme masovým vývarem a přikryté dusíme na mírném ohni asi 20 minut.
Pak vyjmeme bobkový list a hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.