• 200 g červeného rybízu
• 200 g černého rybízu
• 250 g malin
• 100 + 30 g cukru
• 60 g + 1 lžička škrobu
• 1/4 litru mléka
• 1 vanilkový cukr
• 1 žloutek
Drobné ovoce omyjte, rybíz otrhejte ze stonků.
Polovinu povařte v 1/2 litru vody, na 10 minut odstavte, pak protlačte sítem.
Šťávu dolijte vodou na 1 litr, svařte se 100g cukru.
Škrob rozkvedlejte v troše vody, vmíchejte, nechte přejít varem.
Odstavte z plotny, vmíchejte zbylé ovoce, nechte postát, dochuťte, ochlaďte.
Mléko s vanilkovým cukrem svařte.
Žloutek vymíchejte s 30g cukru a lžičkou škrobu.
Přidejte k mléku, nechte přejít varem.
Omáčku ochuťte, ochlaďte, rozšlehejte.