Kuchařské recepty pro každého

Ovesné karbanátky

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g ovesných vloček
1 velká cibule
2 housky
100 ml mléka
2 vejce
100 g čerstvého droždí
100 ml strouhanky
olej
česnek
majoránka
sůl
pepř
vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vločky zalijeme 600 ml vroucího vývaru a přikryjeme.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme droždí a mícháme, až se rozpustí.
Směs přidáme k vločkám spolu s majoránkou, utřeným česnekem, vejci, houskami namočenými v mléce a strouhankou, promícháme a necháme hodinu přikryté pokličkou uležet.
Ze směsi tvoříme karbanátky, obalíme je ve strouhance a prudce smažíme na oleji z obou stran.
Ovesné karbanátky podáváme s bramborovou kaší.
Ovesné karbanátky
Ovesné karbanátky