• hrst vyloupaných krevet
• 3 šálky kuřecího vývaru
• čtvrt šálku rybí omáčky
• 2 stroužky česneku
• 3 tenké plátky čerstvého kořene zázvoru
• 2 stonky citrónové trávy nakrájené na 1cm dlouhé kousky
• 2 cibule
• 5 zelených chill papriček nakrájených nadrobno
• půl šálku hakrájených stéblových hub
• čtvrt šálku citronové šťávy
• 1 lžička opečené zelené chilli pasty
Kuřecí vývar přivedeme k mírnémuk varu, přidáme drcený česnek, plátky zázvoru, rybí omáčku, citronovou trávu, cibuli nakrájenou na kolečka, houby a chill papričky a vaříme 2 až 3 minuty.
Pak přidáme krevety a vaříme tak dlouho, než budou krevety matně růžové a měkké - nemělo by to být déle než jednu minutu.
Až budou krevety hotové, přidáme citronovou šťávu a opečenou chilli pastu.